A megnyitó teendői és izgalmai közepette nem jutott se időnk, se energiánk arra, hogy részletes beszámolót írjunk a kihívás tapasztalatairól, de most pótoljuk – hiszen “jobb későn, mint soha”.

Ma egy hete értünk el a 108-hoz és még most is alig hisszük el, hogy megcsináltuk.🤣🤣 A hiányát viszont azóta is érezzük – sőt, minél több nap telik el, annál jobban.

Nem vagyunk rá büszkék, de letagadni sem akarjuk, hogy azóta nem csináltunk rendszeresen napüdvözleteket. Persze, magyarázatunk (kifogásunk) van bőven, de talán jobb, ha bele sem kezdünk, hiszen pont arról szólt a kihívás, hogy #nincskifogás. Ez a 27 nap bebizonyította, hogy tényleg nincs olyan ok, esemény, történés vagy körülmény, ami miatt ne lehetne legalább napi 20-25 percig gyakorolni.

Egyetlen jó dolog van abban, hogy átmenetileg felfüggesztettük a napüdvözleteket (a jóga egyébként erre is tanít, hogy mindenben próbáljuk meglátni a legjobbat): sokkal intenzívebben érezzük azt, hogy milyen hatásokat gyakorolt az életünkre, közérzetünkre, állóképességünkre stb a rendszeres mozgás.

Mióta véget ért a kihívás, napról napra nehezebben ébredünk reggelente és visszatértek a kisebb izom és ízületi fájdalmaink is (nyak, derék, váll stb.). Egyre kevésbé érezzük magunkat energikusnak, hamarabb fáradunk, nehezebben koncentrálunk és a kedvünk is hullámzó.

Magunk sem gondoltuk volna, hogy ennyire látványos lesz a különbség. 27 nap a napüdvözletekkel, majd pedig 6 nap a napüdvözletek nélkül elegendő volt arra, hogy belássuk: nem szabad abbahagyni! A legjobb dolog, amit tehetünk önmagunkért, ha akkor is folytatjuk, amikor nincs külső kényszer (a kihívás).

Nem az az igazi érdem, hogy 27 napon keresztül kitartottunk, hogy elmondhassuk (nektek), hogy megcsináltuk, hanem az, ha önmagunkért is tudunk gyakorolni!

Úgyhogy ma bementünk a csodaszép termünkbe és elkezdtünk napüdvözleteket csinálni – saját magunk örömére, élvezettel, szabadon. Nem számoltuk és nem néztük az órát sem. Annyit csináltunk, amennyi jól esett. És így lesz ez holnap is. És holnapután is. És azután is. Mert most már tudjuk, hogy milyen nagy szükségünk van rá.

Nagy öröm számunkra, hogy a jógásaink közül is egyre többen ismerik fel, hogy milyen nagy szükségük van a rendszeres(ebb) gyakorlásra. Egyre többen kérdezik, hogy nem lehetne-e hetente kétszer is járni. Az a jó hírünk, hogy a jövő héttől már két időpontban is várunk titeket:

– hétfőn a már megszokott gerincjóga (igen, Pünkösd hétfőn is): https://www.facebook.com/events/850609538651060/

– szerdán pedig bemutatkozik egy új óratípus, a jin jóga és egy új oktató (Kármen) is: https://www.facebook.com/events/891625664518514/

Ha te is szeretnél hetente kétszer is gyakorolni, várunk mindkét órán!

Ha pedig még sosem jártál nálunk, akkor ez a legjobb lehetőség arra, hogy végre elkezdd! Júniusban ugyanis az első órán INGYEN vehetsz részt!

#mindenNAPüdvözlet #anyalányakihívás #nincskifogás #108napüdvözlet#27naposnapüdvözletkihívás

143 Thoughts on “EGY HÉTTEL A KIHÍVÁS UTÁN – mindenNAPüdvözlet anya-lánya jógakihívás tanulsága”

Comments are closed.