16 NAPÜDVÖZLET – A NAP, AMI AZ ENERGIA TUDATOS ÉS HATÉKONY BEOSZTÁSÁRA TANÍT

16 napüdvözlet már komoly mennyiség – ahhoz legalábbis mindenképpen, hogy ugyanolyan tempóban és ugyanolyan energiával csináljuk, mint ahogyan négyet csinálnánk (mint ahogyan az órákon is szoktuk). Hát, mi megpróbáltuk! Nem lett jó vége.

Megint a futást tudnánk példaként hozni, habár egyikünk sem egy nagy futóbajnok, sőt! 😀 Ha a maratoni távnak teljes erőbedobással kezdesz neki, akkor pár száz méter után heves szívdobogással, lihegve fogsz összeesni. Azért nálunk nem volt ennyire vészes a helyzet, de úgy kb. a nyolcadik-tízedik napüdvözlet körül éreztük, hogy ezzel a tempóval nem lehet sokáig bírni. Ha így folytatjuk, jövő hét közepén kidőlünk… és akkor hol vagyunk még a céltól!

Nem csak lassítani kell, hanem gondolkodni is. Tudatosan át kell gondolnunk, hogy milyen tempóra és intenzitásra van szükség ahhoz, hogy megcsináljuk az adott napi adagot. Meg kell terveznünk, hogy hogyan osszuk be az energiánkat úgy, hogy az a végéig kitartson – és ha szükséges, átsegítsen a holtpontokon is. Szóval, megint csak az derült ki, hogy a “bumm, bele a közepébe, lesz, ami lesz” hozzáállás nem visz előre.

Ennél sokkal nagyobb tudatosságra van szükség, figyelnünk kell a testünk jelzéseit, mi esik jól neki, mit bír, hol vannak a határai. Nem csak arra kell figyelnünk, hogy ne hajszoljuk túl magunkat, de azt is észre kell vennünk, hogy melyek azok a korlátok, amelyeket a gondolkodásunk állít elénk.

Nem véletlen, hogy gyakran mondom az órákon, hogy “amikor úgy érzed, hogy már nem bírod, csinálj még kettőt”. Ilyenkor általában mindenki felhördül, aztán gond nélkül megcsinálja azt a plusz kettőt is. Ez is azt bizonyítja, hogy az esetek többségében nem a képességeink gátolnak meg abban, hogy elérjük a célunkat, hanem az, ahogyan gondolkodunk a képességeinkről.

Holnap már 20 napüdvözlet vár ránk, de előtte egy picit megállunk, magunkba nézünk, és megtervezzük, hogyan osszuk be az energiáinkat. Tudatosság nélkül nem lehet hatékony a növekedés!

#mindenNAPüdvözlet #anyalányakihívás #nincskifogás #108napüdvözlet #27naposnapüdvözletkihívás