Tavaly karácsonykor úgy döntöttünk, hogy megajándékozzuk a jógásainkat egy léleksimogató hangfürdővel. Megkértük a Tibeti hangutazás és hangfürdő csapatát, hogy az egyik jógaóra után kényeztessenek minket a csodás hangszereikkel. A hatás egészen elképesztő volt. Csak néhány a jógásaink visszejelzéseiből:

“Köszönöm szépen ezt a varázslatos, meseszép hangélmény-utazást! Gyermeki kíváncsisággal vártam és éltem meg a tegnapi estét, és megint gazdagabb lettem szellemileg és lelkileg is!”

“Köszönöm szépen ezt a csodás ajándékot! Még sokáig bennem él majd ez az élmény! Fantasztikus volt!!!”

“Én is nagyon köszönöm az élményt, nagyon kár, hogy véget ért. Még bírtam volna hallgatni, lazulni, gyógyulni.”

“Hálásan köszönöm a mai jógaórát és a hangfürdőt, felemelő csodálatos élmény volt! Légy áldott!”

Már akkor éreztük, hogy ez a történet nem érhet itt véget, sőt, csak most kezdődik! Mi épp annyira vágytunk a folytatásra, mint a jógásaink. Nem sokkal később megvettük az első hangtálunkat és onnantól nem volt megállás. Már egy egészen népes kis hangszercsaládunk van (koshi, esőbot, óceándob, kétféle hangtál), amelyekkel újra és újra simogatjuk-kényeztetjük a jógásaink testét-lelkét-érzékeit.

Nálunk ugyanis nem múlhat el jógaóra hangtálas relaxáció nélkül. Szeretnénk, ha a jógásaink nem csak a gyakorlás fizikai hatásait élvezhetnék, hanem a lelki-szellemi tisztulási folyamatokon is keresztül mennének. A tibeti hangtálak rezgései épp ezt segítik.

Köszönhetően annak, hogy a testünk 70%-a víz (ami négyszer olyan hatásosan vezeti a hangot, mint a levegő), a hangtál rezgései gyorsan és hatékonyan eljutnak a testünk minden pontjához. A rezgéshullámok behatolnak a testbe, felfrissítik és megmozgatják a sejteket, feloldják az útjukban álló energiablokkokat és mentális lerakódásokat.

A hangtál csodás rezgései nem csak az érzékszerveinket kényeztetik, de nyugtatóan hatnak az idegrendszerünkre is, emellett lazítják az izomzatot és beindítják a méregtelenítés folyamatát a belső szervekben. Miközben fürdőzünk a rezgésekben, félig alvó, félig ellazult, meditatív állapotba kerülhetünk, amikor az elménk élesebb és tisztábban lát, mint bármikor.

Különösen alkalmas ez az állapot arra, hogy rendezzük a viszonyunkat a saját múltunkkal, választ adjunk életünk nagy kérdéseire, megbékéljünk önmagunkkal. Nem véletlen, hogy többen könnyezve ébrednek a hangtálas relaxációból – a mi jógásaink körében is volt már erre példa.

Hatalmas boldogság, hogy ilyen élményeket adhatunk!