A hangszereim a felnőtt és a gyerek csoportjaimat egyaránt lenyűgözik. A felnőttek az óra végi relaxáció alatt ringatóznak az óceán(dob) hulláimain, élvezik az eső(bot) csodás, megnyugtató kopogását, gyógyítják a testüket és a lelküket a hangtálak és a koshi rezgései mellett.

Előfordult már, hogy a mini hangfürdő végén az egyikük a könnyeit törölgetve “ébredt”: felszakadtak benne olyan lelki gátak, amelyek hosszú ideje nyomasztották. Úgy látom, óráról órára egyre többen érik el a mélyrelaxáció állapotát, melynek során egyszerre szabadulnak meg a fájdalmas izomfeszülésektől és a lelki terhektől. “Ilyenkor úgy érzem, mintha a lelkem kiszakadna a testemből” – mondta nemrég másikuk.

A hangszerek a gyerekjóga órákon is fontos szerepet töltenek be. A kisjógik nem csak a relaxáció alatt élvezhetik a hangjukat és a rezgéseiket, de ki is próbálhatják, meg is szólaltathatják őket. Csodálatos látni az arcukon a hatásokat: figyelnek, fülelnek, éreznek, átélnek, együtt rezdülnek és lélegeznek a hangszerekkel.

Hiszek abban, hogy ha már most megtanulják a feszültségoldásnak ezt a formáját, felnőttként sem fognak elfojtásokkal és szorongásokkal küzdeni.