Szia, Kata vagyok, Jógaország kapujának őrzője!

Egy varázslatos utazásra hívlak, tarts velem a mesék birodalmába!
Izgulsz? Nincs rá okod! Én figyelek és vigyázok rád!

28 éve dolgozom folyamatosan a gyermek- és ifjúságvédelemben, 0-18 éves korú gyermekek nevelésének, fejlesztésének szentelve az életem. Ebből 22 évet a bentlakásos szakellátásban töltöttem, előbb csecsemő- és gyermekotthoni nevelőként, később lakásotthoni nevelőként, illetve nevelőszülői hálózati asszisztensként dolgoztam. Többnyire sérült, sajátos nevelési igényű, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek neveléséről és fejlesztéséről, teljes körű ellátásáról, testi-lelki szükségleteinek kielégítésétől gondoskodtam.

Munkám során folyamatosan képeztem magam, hogy minél szakszerűbb segítséget nyújthassak a gyermekeknek. Pedagógiai és pszichológiai területeken folytatott tanulmányaim még inkább hozzájárultak ahhoz, hogy fizikailag, szellemileg és érzelmileg egyaránt kiegyensúlyozott feltételeket biztosíthassak a nevelkedésükhöz.

Sokakat kísértem végig az ellátásba vételtől egészen a nevelő- vagy örökbefogadó családba helyezésig. A mára már felnőtté vált gyerekek egy része még mindig megkeres néha a közösségi oldalakon, beszámolnak az életük fontosabb eseményeiről, örömeiről, kifejezik a szeretetüket és a ragaszkodásukat.

Büszkeséggel tölt el a gondolat, hogy egy kicsit én is hozzájárulhattam ahhoz, hogy szerető, elfogadó családba kerültek és a sorsuk is jól alakult. De leginkább azért vagyok hálás, mert a róluk való gondoskodás során ők is nagyon sokat tanítottak nekem az elfogadásról, a türelemről, a nyitottságról, az őszinte és önzetlen szeretetről.

Az elmúlt hat évben bölcsődében dolgoztam kisgyermeknevelőként. Bár a családban nevelkedő gyerekeknek teljesen más típusú segítségre van szükségük, ez nem jelent kisebb felelősséget. Nagyon hasznos tapasztalatokat szereztem a korai időszak nevelési és fejlesztési kihívásaival kapcsolatban, s kerestem a lehetőségeket a “mai gyerekek” igényeihez és sajátosságaihoz igazodó képességfejlesztésre. Így találtam rá a gyerekjógára.

Mivel évek óta jógázom, és tapasztalom a pozitív hatásait a testi, szellemi és lelki életemben és egészségemben, nem volt kérdés számomra, hogy ezt a csodálatos világot szeretném a gyerekekkel is megismertetni. Magyarország egyik legjobb gyermekjóga oktatójától, Csíki Marianntól sajátítottam el a gyermekjóga oktatás módszertanát. Dömsödön, Áporkán, Kiskunlacházán és Dunaharasztiban, a Harmony Yoga Stúdióban tartok jógaórákat az óvodás és a kisiskolás korosztálynak.

IDE KATTINTVA ELOLVASHATOD A SZÜLŐK VISSZAJELZÉSEIT A GYEREKJÓGA ÓRÁIMRÓL!

Szeretettel várlak Téged is,

Gáncsos Kata
kisgyermeknevelő
gyermek- és ifjúságfelügyelő
pszichológiai asszisztens
pedagógia szakos nevelő
gyermekjóga oktató

Csíki Mariann ajánlása